CYCLES

double drums quartet

SERGI SIRVENT CYCLES és un projecte que gira al voltant de una sola obra.

Sergi Sirvent va escriure el 2018 una composició anomenada "And Cycles; el cas és que un temps després de parlar sobre conceptes artístics amb el contrabaixista i colega de fa molts anys, el també pintor Esteban "Tempe" Hernández li van agafar ganes de destil.lar diferents esbossos sobre una mateixa idea o composició. D´aquesta manera podia alleugerir el pes de fer una sola "obra final" i poder tenir i optar altres opcions que a vegades un descarta.

Així doncs Sirvent ha escrit diferents "And Cycles" - set, en concret - en els quals parteix de una idea similar de repetició que és una influència clara de la música minimalista de compositors com Steve Reich; aquesta estètica & concepte de música repetitiva ja l'havia experimentat abans en composicions com "Fè Neutra, Voluntat Cega" o "Perseverance" enregistrades a piano sol.

En aquests diferents esbossos de "And Cycles" hi ha repeticions de duracions obertes, d´altres que estàn estipulades. També hi ha algun moment de improvisació però en la major part del temps Sirvent està interpretant la seva obra i els que improvisen més són els dos instruments rítmics així com també el contrabaix té alguns passatges reservats. Hi ha també certa relació entre les obres, es mencionen motius de una en la següent, per exemple. Per tant, tot és com una gran suite.

També cal remarcar que la qualitat intervàlica d´aquestes composicions s´ha vist afectada pel fet que Sirvent ha entrat més a fons en la obra del gran compositor Frederic Mompou, al realitzar el projecte a duet amb el baterista David Viñolas (Recreacions Tímbriques de Mompou a Bartók). Això ha sigut molt estimulant per a Sirvent, per la profunditat que té la música de Mompou i al mateix temps la senzillesa, en els silencis i en la forma; això ha fet que intentés portar la seva música un pas més enllà, ja que moltes de les sonoritats que busca Mompou, tenen una semblança amb les de Sirvent, fet que ha provocat una identificació de Sirvent amb la obra de Mompou.

Sirvent toca també amb HEMIOLA TRIO, conjunt que interpreta música de Tempe Hernández. El trio es completa amb l´Oscar Doménech. Fa temps però, ja compartia també amb el baterista Oscar Doménech varies aventures musicals amb altres projectes com el quartet HAT, Sergi Sirvent SMOOTH TRIO o JIM SKILLMAN.

Amb Tempe Hernández toca des de fa molts anys, principalment amb UNEXPECTED i actualment amb HEMIOLA TRIO.

Sirvent toca amb Ramon Prats des del 2006, quan forma el trio KARION conjuntament amb el contrabaixista Marc Cuevas per grabar la banda sonora de la pel.lícula muda "La Mare" (V.Pudovkin). També més tard toquen junts amb Sergi Sirvent TRUMPET AFFAIRS així com en altres formacions com DECOY Quartet.

Per tant és aquest un quartet format amb músics que han tocat amb Sergi Sirvent des de fa molt de temps i amb els qui la complicitat i la connexió musical està garantida.

Segur que gaudiu d´aquest projecte tant especial amb dos dels bateristes més potents de la escena catalana i que mai havien participat en un projecte junts. Amb Sergi Sirvent CYCLES es mesclen registres jazzístics/free jazz/ jazz d´avantguardia amb una música contemporànea impregnada de mantres minimalistes i colors impressionistes.

SERGI SIRVENT, piano & composició

TEMPE HERNÁNDEZ, contrabaix

RAMON PRATS, bateria

OSCAR DOMÉNECH, bateria