BIOGRAFIA

VIDA I MÚSICA

SERGI SIRVENT I ESCUÉ

MÚSIC/PIANISTA/COMPOSITOR I IMPROVISADOR POLINSTRUMENTISTA 

BARCELONA 1978. 
ALS 6 ANYS COMENÇA ELS SEUS ESTUDIS MUSICALS CLÀSSICS PASSANT PER DIFERENTS CONSERVATORIS TOCANT PIANO I VIOLÍ.
ALS 17 ANYS S´INICIA EN LA MÚSICA MODERNA I EL JAZZ A BARCELONA (MÚSICA ACTIVA, CENTRE D´ESTUDIS MUSICALS PASSATGE, TALLER DE MÚSICS DE BARCELONA) REBENT CLASSES DE MARC VERNIS, MANEL CAMP, JOAN MONNÉ O JAVIER FEIERSTEIN, ENTRE D´ALTRES.
EL 2001 DECIDEIX COMPLETAR LA SEVA FORMACIÓ ESTUDIANT A LA NEW SCHOOL UNIVERSITY DE NOVA YORK ON POSTERIORMENT CURSARIA UN ALTRE SEMESTRE BECAT PER LA MATEIXA UNIVERSITAT I PER LA GENERALITAT DE CATALUNYA. A LA NSU VA TENIR LA OPORTUNITAT D'ESTUDIAR AMB GRANS MÚSICS COM JANE IRA BLOOM, REGGIE WORKMAN, DAVE SCHNITTER, CHARLES TOLLIVIER, GEORGE GARZONE O LEAN LEDGERWOOD. HA ASSISTIT A CLASSES MAGISTRALS DE PAUL BLEY, LEE KONITZ, MARK TURNER, JIMMY COBB, KURT ROSENWINKEL, KENNY BARRON, CHRIS CHEEK, KENNY WERNER, BENNY GOLSON, IDRIS MUHAMAD, SHEILA JORDAN, CAMERON BROWN, PERICO SAMBEAT, TIM HAGANS, JAVIER COLINA, JAVIER PARDO, MARK TURNER, JEFF BALLARD.
TAMBÉ BECAT PER LA GENERALITAT, VA A NY A ESTUDIAR PIANO DURANT UN PERÍODE DE 3 MESOS AMB BEN WALTZER (2003) I L'ANY SEGÜENT AMB FRED HERSCH(2004) I APROFITA LA SEVA ESTÀNCIA PER FER ALGUNA CLASSE AMB MAGALI SOURIAU, BRUCE BARTH O SAM YAHEL.
EL PRIMER GRUP AMB EL QUAL ENTRA DEIXANT UNA EMPRENTA A L'ESCENA JAZZÍSTICA DE BARCELONA ÉS UNEXPECTED, UN TRIO AMB EL CONTRABAIXISTA ESTEBAN HERNÁNDEZ I EL BATERISTA DANIEL DOMÍNGUEZ. AMB AQUEST TRIO TREBALLEN I ACTUEN EN VARIS ESCENARIS/FESTIVALS I LOCALS NOCTURNS, TANT A NIVELL NACIONAL COM INTERNACIONAL.
POSTERIORMENT EL 2004, AL TORNAR DE NY, FORMA EL GRUP HAT AMB JORDI MATAS, MARC CUEVAS I OSCAR DOMÈNECH, UN GRUP AMB UN SÒ MÉS ELÈCTRIC, PROPER AL ROCK PSICODÈLIC.
HA TREBALLAT DIFERENTS REGISTRES A DUO AMB XAVI MAURETA (PIANO I BATERIA) I TAMBÉ AMB SANTI CARETA (PIANO I GUITARRA).
COM A 'SIDEMAN' HA COL.LABORAT AMB CHARLES DAVIS, ESPERANZA SPALDING, GIULIA VALLE GROUP, MARTÍ SERRA QUARTET, JORDI MATAS QUINTET, JUAN PABLO BALCÁZAR QUARTET O A DUO AMB DANI ÁLVAREZ, ENTRE D´ALTRES.
A MÉS A MÉS DELS PROJECTES ESTRICTAMENT MUSICALS TAMBÉ HA TREBALLAT COM A MÚSIC EN L'ÀMBIT DE LA DANSA CONTEMPORÀNEA (AMB EL RECONEGUT COREÒGRAF/BALLARÍ DAMIÀN MUÑOZ), EN L'ÀMBIT DEL TEATRE (MONTSE BONET, XAVIER MARTÍNEZ), CINEMA (COMPOSICIÓ I PERFORMANCE EN DIRECTE DE BANDES SONORES PER A PEL.LÍCULES MUDES COM ARA: "MOTHER" DE V.PUDOVKIN, "NOSFERATU" DE F. MURNEAU I "MODERN TIMES" DE C. CHAPLIN).
HA INTERACTUAT AMB EL CAMP DE LA POESIA (AMB ANDRÉS IZU, MERCEDES DELCLÓS, XAVI MORTE, ORIOL JOSA) AIXÍ COM INCLÚS ALGUNA INTERACCIÓ ENTRE MÚSICA I GASTRONOMIA (PROJECTE MULTIDISCIPLINARI ANOMENAT UNAIDEA BASAT SOBRE ELS 7 GUSTOS BÀSICS I ELS 5 SENTITS).
DES DEL 2008 ESTÀ TOCANT EN FORMAT DE TRIO AMB HORACIO FUMERO I DAVID XIRGU (SERGI SIRVENT TRIO) AMB ELS QUALS HA ENREGISTRAT EL SEU PRIMER DISC EN DIRECTE "LIVE AT JAMBOREE" I AQUEST 2017 ES PUBLICARÀ UN SEGON DISC D´ESTUDI ANOMENAT "YOU AND THE NIGHT AND THE MUSIC".
DES DEL 2010 ESTÀ TREBALLANT I COMPOSANT PER A OCTET EN UN DELS SEUS PROJECTES MÉS PERSONALS: SERGI SIRVENT OCTOPUSSY CATS. AMB AQUEST OCTET, HA ENREGISTRAT UN DOBLE DISC QUE PORTA PER TÍTOL "INFERÈNCIES", EDITAT PER LA DISCOGRÁFICA FRESH SOUND RECORDS EN EL SEU SEGELL FRESH SOUND NEW TALENT.
LA BASE RÍTMICA DE OCTOPUSSY CATS (AMB JORDI GASPAR, JORDI GARDEÑAS Y JAUME LLOMBART) S´ACABA CONVERTINT EN UN QUARTET ON PRIMA LA IMPROVISACIÓ I AL VOLTANT D´INTERVALS I QUE ENREGISTRA TRES TREBALLS: "INTERVALIC", "A MILLION OF STARS" I "DE LA BELLESA DE LES PARAULES".
TAMBÉ HA TREBALLAT A DUET AMB EL CLARINETISTA BAIX PAU DOMÉNECH AMB QUI ENREGISTREN "NOTES AT NIGHT" EN DIRECTE A LA SALA JAMBOREE I TAMBÉ AMB EL SAXOFONISTA MARTÍ SERRA AMB QUI ENREGISTRA "DIÜRNA" (QUADRANT RECORDS)
TAMBÉ HA TORNAT A ENREGISTRAR MATERIAL AMB EL SEU PRIMER TRIO, UNEXPECTED, DURANT EL JULIOL DEL 2013. ES PUBLICA DURANT EL 2014 AMB FRESH SOUND RECORDS EL SEU TERCER TREBALL COM A BANDA "MUNCHIES" I EL 2016 EL QUART ÁLBUM ANOMENAT "ODISSEO".
EN AQUEST PERÍODE ENTRE EL 2013 I EL 2014 SIRVENT ESCRIU I ENREGISTRA EN UN DISC LA MÚSICA DE "CATALEXI", UN ENCÀRREG DE LA DIRECCIÓ ARTÍSTICA DE LA FIRA DE LA MEDITERRÀNIA DE MANRESA. ES TRACTA D´UN NONET ON SIRVENT MESCLA LA ESFERA JAZZÍSTICA AMB LA ESFERA DE LA MÚSICA TRADICIONAL O D´ARREL. HO FA BASANT-SE EN EL RITME DE LA LLENGUA, SOTA EL MOTIU DEL "GIUSTO SIL.LÀBIC", AIXÍ COM VERSIONA TAMBÉ "EL CANT DELS OCELLS" I LA CANÇÓ POLONESA "VOLA ALOSA".
DESPRÉS DE MOLTS ANYS CANTANT AMB LA GUITARRA, EN LA SEVA JOVENTUT, SIRVENT RECUPERA SENSACIONS SOTA EL NOM DE JIM SKILLMAN I AMB L´ALIANÇA DE OSCAR DOMÈNECH TOQUEN A DUO PER DIFERENTS ESCENARIS. DE FET, EL PRIMER DISC SOTA EL NOM DE SERGI SIRVENT VA SER UN AUTOEDITAT ANOMENAT "MINERAL"ON ES DEIXA CONSTÀNCIA D´AQUESTA VESSANT MÉS FOLK-ROCK-SOUL DE CANTAUTOR. EL 2015 ES PUBLICA EL PRIMER DISC SOTA EL PSEUDÒNIM DE JIM SKILLMAN ANOMENAT "VOICES". EL 2015 PUBLIQUEN EL PRIMER DISC DEL DUET AMB L´OSCAR DOMÉNECH, ANOMENAT "OMELETTE JOY". I AQUEST 2017 SORTIRÀ PUBLICAT EL SEGON TREBALL DEL DUET ANOMENAT "DEVIL'S BLUES".
AMB LA JOVE CANTANT FRANCESA MATHILDE TOUSSAINT TREBALLA A DUET I ENREGISTREN "OUT OF THE BLUE" I TAMBÉ TREBALLA EN FORMAT QUARTET AMB QUI SEGURAMENT FARÁN UN ENREGISTRAMENT PRÒXIMAMENT.
DESTACAR TAMBÉ NOVES FORMACIONS QUE ESTÀ COENT I TREBALLANT COM DECOY QUARTET (AMB JORDI GASPAR, RAMON PRATS I MARTÍ SERRA), SMOOTH TRIO (AMB MANEL FORTIÀ I OSCAR DOMÉNECH) O OVERGROUND (AMB MARTÍN LEITON I OSCAR DOMÉNECH).

CRONOLOGIA ACADÈMICA PRINCIPAL

1999: DIPLOMATURA EN MAGISTERI MUSICAL (UAB). II SEMINARI INTERNACIONAL DE JAZZ A IGUALADA. CLASSES PIANO AMB SAM YAHEL.
2000: ESPECIALISTA INTÈRPRET EN MÚSICA MODERNA (INCANOP). I SEMINARI INTERNACIONAL DE JAZZ DE ZARAUTZ. CLASSES DE PIANO & COMBO AMB IÑAKI SALVADOR.
2002: IV SEMINARI INTERACIONAL DE JAZZ & FLAMENC DE SEVILLA. CLASSES DE PIANO AMB EATHAN IVERSON I COMBO AMB REID ANDERSON. CURS DE COMPOSICIÓ AMB GUILLERMO KLEIN A L'ESCOLA DE MÚSICA DE BELLATERRA.
2008: CURS DE COMPOSICIÓ AMB JOAN ALBERT AMARGÓS & LLUÍS VERGÉS.
2009: LLICENCIATURA SUPERIOR DE MÚSICA EN ESPECIALITAT JAZZ (ESMUC) EN LA CONVOCATÒRIA ÚNICA EXPEDIDA PER LA GENERALITAT DE CATALUNYA.
2012: CURS SOBRE SOUNDPAINTING AMB WALTER THOMSON I XALOM CUCURELLA A L´ESCOLA DE MÚSICA DE CASTELLBISBAL.
CURS SOBRE O.MESSIAEN AMB G.KLEIN A L'ESCOLA DE MÚSICA DE BELLATERRA.

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

HA TOCAT EN MOLTÍSSIMS ESCENARIS DE L´ESTAT ESPANYOL, TEATRES, SALES I CLUBS DINS LA PROGRAMACIÓ ESTABLE O BÉ EN FESTIVALS DE JAZZ COM ARA EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA (2003, 2006), VALÈNCIA, TERRASSA, GRANOLLERS, VIC, MANLLEU, FIGUERES, GETXO, ZARAUTZ, EIVISSA, BOADILLA DEL MONTE, SEVILLA O GIJÓN, ENTRE D´ALTRES.
TAMBÉ HA TINGUT LA OPORTUNITAT DE TOCAR A PRESTIGIOSOS ESCENARIS INTERNACIONALS COM ARA AL JAZZKELLER (FRANKFURT), DUC DES LOMBARDS (PARIS), PIZZA SOHO CLUB (LONDON), SCHLÖT (BERLIN), INSTITUTO CERVANTES DE NY, BUDAPEST JAZZ CLUB (BUDAPEST), 12 POINTS FESTIVAL (DUBLIN), TEATRO PRINCIPAL DE PERNAMBUCO (RECIFE, BRASIL), FESTIVAL DE JAZZ DE NAGUNAGUA (VALENCIA, VENEZUELA), JAZZ STATION (BRUSEL.LES),ETC.

EXPERIÈNCIA DOCENT

CENTRE D´ESTUDIS MUSICALS PASSATGE
TALLER DE MÚSICS DE BARCELONA
AULA DE MÚSICA DE TERRASSA
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DEL PAPIOL
INSTITUT DEL TEATRE de BARCELONA - tallers
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE CASTELLBISBAL
ESMUC - trio base combos
CENTRE D´ARTS MUSICALS L´ESTUDI