PIANO SOLO

La música des del piano

SERGI SIRVENT, PIANO

És aquesta una proposta artística sincera i eclèctica on aquest creador s´endinsa en si mateix i navega entre a través del llenguatge del jazz, de la música contempòranea , de la música de cambra/coral, el free jazz o músiques més d´avantguarda.

Sergi Sirvent ens ofereix el seu art amb una mescla de composicions originals de calibratge contemporani ben divers així com també agun standard i alguna altra sorpresa com pot ser tant algunes percussions menors o bé algun tema cantat.

Amb un vagatge impressionant de projectes diversos on ha explorat també diferents formacions musicals, timbres i línies estètiques, Sirvent ha publicat tres àlbums a piano sol: El Pes de les Balances (Fresh Sound New Talent, 2009 / àlbum doble amb música escrita i música improvisada) i Ànims i Ànimes (Selffish Records,2016).

El 2016 va publicar també amb el seu segell digital Selffish Records una improvisació de gairebé 30 minuts, enregistrada l'any 2004 sota el títol Àmbits.

El tercer àlbum publicat el 2021 en plena pandèmia "Bàlsam" marca un canvi de direcció en la trajectòria pianística de Sirvent; té un tò intimista i expressiu, més madur, obert a una escolta àmplia i contemplativa, per a poder gaudir del sò des de una consciència plena.

I continuant i aprofundint encara més en aquesta nova línea que va obrir Bàlsam, Sergi Sirvent publica a principis de novembre del 2022 el seu quart àlbum a piano sol sota el títol de KAI

En aquest àlbum Sirvent ens ofereix miniatures sonores, petites peces d´orfebreria musical amb forma més aviat clàssica on la improvisació no té un paper tant significatiu com la interpretació de les composicions, allò que es transmet tocant-les. En moltes de les composicions apareix una idea clarament coral sobre l´harmonia, és a dir, són obres on podem escoltar varies veus alhora, normalment 4 veus. Aquesta percepció dona al pianista un punt de vista de "direcció" sobre  el que està interpretant, desdoblant-se així entre intèrpret, oïent i director.

Són fotografies sonores on l´artista reflexiona pianísticament sobre el temps, la vida, la bellesa, el plaer, el sentit del camí, el ser, el fet de donar i/o donar-se així com altres conceptes profunds i íntims - propis de la cultura japonesa - com ara "hikari" (llum) o "kai"(oceà). 

I és que aquest és un àlbum fa referència a una pèrdua gestacional, de un fill que havia d´anomenar-se - i s'anomena - Kai.  

Aquest fet ha marcat un abans i un després en la vida personal de Sirvent i l´ha fet madurar i obrir-se en molts aspectes; per aquest motiu aquest quart disc a piano sol es diu així, per recordar-lo, recordar el que ens va ensenyar i també exposar aquesta situació que passa molt més sovint del que ens pensem en la nostra societat però que sovint està vetada com a tabú. Les pèrdues gestacionals són una realitat que cal fer visibles; cal poder parlar de la mort amb la mateixa naturalesa que podem parlar de la vida, ja que no hi ha una cosa sense l´altra. 

"Hikari" és també un tema molt emotiu i especial que Sirvent va escriure dedicat a la seva dona, la Yasmin amb qui comparteix aquesta afinitat pel món oriental i amb qui Sirvent a pogut redescobrir-se espiritualment. 

Per acabar d'arrodonir el disc hi ha també en aquest disc, alguns temes de calibre més "jazzístic/contemporani", amb improvisacions més pròpies de l´estil,  com poden ser "Echoes" (amb uns timbres més propers a Bill Evans) o "Motions" (composició a 4 veus que es defineixen amb una sèrie de movients contraris i també en paral.lel , dedicada també a Paul Motian).
 

discografia a piano sol