P1070159

Marie Perera & Sergi Sirvent / CUINERS de CONTES expliquen EL PETIT GLOBUS VERMELL

In:

C U I N E R S    de   C O N T E S

Marie Perera, narració/escenografia/guió/violí/guitarra/veu & percussió

Sergi Sirvent, guitarra/veu/trompeta & percussió

És un espectacle infantil adreçat a nens i nenes de més d’un any, on poden escoltar música, seguir el conte, interactuar amb els personatges, cantar i deixar volar la imaginació. Tant el Sergi com la Marie canten i toquen diversos instruments i l’objectiu és que es puguin barrejar la narració, les imatges i personatges, diferents estils musicals i maneres d’interpretar i improvisar música en un mateix espectacle. Una manera emotiva, lúdica i personal d’apropar la música als més petits.

El projecte, doncs,  neix de les ganes d’apropar als més petits la música en directe, amb diferents instruments i sonoritats, sense haver de ser les típiques cançons d’escola bressol. Hi apareixen cançons com el “peix peixet” o “la lluna la pruna”, però també toquem peces fetes per nosaltres expressament pel conte, com “Jo sóc el vent” o el “Globus rock”. Altres peces que toquem són acompanyades de percussió o solsament intrumentals. La música, com a fil conductor, va dur-­‐nos a escriure un guió i crear una petita escenografía per a que el conte fos interessant per diverses edats. En la història, no hi ha més conflicte que el dubte intern del protagonista, un petit globus vermell, que no sap a on li agrada estar quan pot, finalment, volar.

L’espai ideal per fer-­‐lo és en un lloc tancat ja que la música es acústica i no va amplificada. A part, el fet d’estar a tocar dels nens i nenes ens ajuda i ho fa més proper, ja que els fem participar i interactuar.

La gravació que facilitem és un video que es va fer a l’estrena de l’espectacle, en un espai de creació infantil a Terrassa en un àmbit molt familiar i amb nens i nenes molt petits (en general d’1 a 3 anys). Pot servir per tenir una idea però ni la imatge ni el so són de qualitat.

by creactivitat