TRUMPET AFFAIRS

música lliure & improvisada 


Sergi Sirvent, trompeta / David Mengual, contrabaix / Ramon Prats, bateria

(CAT)
Camaleònic i imprevisible, Sergi Sirvent, un dels millors pianistes i compositors de les darreres generacions del nostre jazz, és també conegut pel seu vessant d'experimentador a partir del llenguatge del jazz d'avantguarda. Un bon exemple és aquesta proposta, Trumpet Affairs, en la qual substitueix el piano per la trompeta, instrument que va començar a tocar l'any 2000, però amb el qual no ha encapçalat cap proposta fins ara.
En companyia de dos músics tot terreny, el contrabaixista David Mengual i el bateria Ramon Prats, Sirvent cerca un so que s'acosti a la bellesa per la via de la improvisació, el matís, l'equilibrisme, l'harmonia oculta i el parsimoniós -i plaent- viatge a la deriva. 

Una manera de fer immortalitzada al magnífic disc Likewise, que presenten al festival LEM 2018.
Sirvent ha seguit explorant diferents registres amb la trompeta, ell sol (Random/2018), a trio (Both Sides / 2019), a quartet amb el Dani Pérez (Shorts & Claims / 2019), a quartet amb Marc Cuevas, Oriol Roca i també el guitarrista Dani Pérez (La Vida / 2019).
Abans del Covid19 va estar experimentant el seu discurs trompetístic combinant amb diferents sonoritats de teclats i sintetizadors. Aquesta branca nomenada Trumpet Affairs Synthesized ha sigut enregistrada aquest Juliol 2021 i es publicarà pròximament l'àlbum "About Space" amb el segell digital de Sirvent, Selffish Records

El grup format inicialment amb Txus Costalago (fender rhodes, teclats), Ferran Burriel (moog & sintetitzadors modulars) i Joan Torné (bateria) també incorpora les sonoritats del ney i del sitar de la mà de Borja Díaz, fent que sonoritats més properes a músiques espirituals es donguin la mà amb altres sonoritats més futuristes, tot a través de la avanguardia i del free jazz més melòdic que va guiant el sò de la trompeta.