TRUMPET AFFAIRS

música lliure & improvisada


Sergi Sirvent, trompeta / David Mengual, contrabaix / Ramon Prats, bateria

(CAT)
Camaleònic i imprevisible, Sergi Sirvent, un dels millors pianistes i compositors de les darreres generacions del nostre jazz, és també conegut pel seu vessant d'experimentador a partir del llenguatge del jazz d'avantguarda. Un bon exemple és aquesta proposta, Trumpet Affairs, en la qual substitueix el piano per la trompeta, instrument que va començar a tocar l'any 2000, però amb el qual no ha encapçalat cap proposta fins ara.
En companyia de dos músics tot terreny, el contrabaixista David Mengual i el bateria Ramon Prats, Sirvent cerca un so que s'acosti a la bellesa per la via de la improvisació, el matís, l'equilibrisme, l'harmonia oculta i el parsimoniós -i plaent- viatge a la deriva. 

Una manera de fer immortalitzada al primer disc de la formació, anomenat Likewise, on aquests tres músics van improvisar sense cap material previ directament a l´estudi. Presenten i inaguren el festival LEM 2018.


Sirvent ha seguit explorant diferents registres amb la trompeta, ell sol (Random/2018), a trio (Both Sides / 2019), a quartet amb el guitarrista Dani Pérez (Shorts & Claims / 2019), a quartet amb Marc Cuevas, Oriol Roca i també amb Dani Pérez (La Vida / 2019).

Abans del Covid19 va estar experimentant el seu discurs trompetístic combinant les seves línies melòdiques lliures amb diferents sonoritats de sintetizadors, donant lloc a un sò més còsmic. 

Aquesta variant la va anomenar Trumpet Affairs Synthesized i va ser enregistrada el Juliol 2021 ; es publica l'àlbum "About Space" a principis del 2022, amb el segell digital Selffish Records

El grup es format amb Ferran Burriel (sintetizador japonès Suiko vs1 / sintetitzador analògic Korg Prologue), Joan Torné (bateria i sintetitzadors de butxaca), Txus Costalago (fender rhodes, teclats) i també incorpora les sonoritats del ney i del sitar de la mà de Borja Díaz (també amb sintetitzadors modulars), fent que sonoritats més properes a músiques espirituals es donguin la mà amb altres sonoritats més futuristes, tot a través de la vanguardia i del free jazz més melòdic i també passant per moments més "world music" que aporten instruments com el bansuri, el sitar o el bouzouky que va guiant Sirvent des del sò de la trompeta.
 

La següent etapa en aquest camí anomenat TRUMPET AFFAIRS es comforma en aquest super quintet sota el nom de STATEMENTS. Podeu escoltar el nostre disc aquí.


Sergi Sirvent, trumpet/pocket trumpet & percussions

Pau Domènech, bass clarinet & flute

Tempe Hernández, double bass

Ramon Prats, drums

Jordi Gardeñas, drums

Com deiem, és una formació a quintet amb dos bateristes de primera línea així com amb el clarinetista Pau Domènech i amb el contrabaixista/pintor Tempe Hernández - tots ells col.laboradors de Sirvent en projectes pianístics - on interpreten la suite "Statements"  (escrita per S.Sirvent) afegint un parell de composicions per arrodonir el repertori. El grup recrea elements del free jazz amb molta escolta i ànima, tenint sempre present un sentit molt líric i harmònic.

Statements ve a ser una declaració de principis. Melodies senzilles i boniques que no deixen de ser invocacions i mantres per a connectar amb la música i l´art des de un sentir molt profund.