TRUMPET AFFAIRS

música lliure & improvisada 


Sergi Sirvent, trompeta / David Mengual, contrabaix / Ramon Prats, bateria

(CAT)
Camaleònic i imprevisible, Sergi Sirvent, un dels millors pianistes i compositors de les darreres generacions del nostre jazz, és també conegut pel seu vessant d'experimentador a partir del llenguatge del jazz d'avantguarda. Un bon exemple és aquesta proposta, Trumpet Affairs, en la qual substitueix el piano per la trompeta, instrument que va començar a tocar l'any 2000, però amb el qual no ha encapçalat cap proposta fins ara.
En companyia de dos músics tot terreny, el contrabaixista David Mengual i el bateria Ramon Prats, Sirvent cerca un so que s'acosti a la bellesa per la via de la improvisació, el matís, l'equilibrisme, l'harmonia oculta i el parsimoniós -i plaent- viatge a la deriva. Una manera de fer immortalitzada al magnífic disc Likewise, que presenten al festival LEM 2018.
Sirvent ha seguit explorant diferents registres amb la trompeta, ell sol (Random/2018), a trio (Both Sides/2019), a quartet amb el Dani Pérez (Shorts & Claims /2019), a quartet amb Marc Cuevas, Oriol Roca i també el guitarrista Dani Pérez (La Vida/2019).
Abans del Covid19 va estar experimentant el seu discurs trompetístic amb diferents sonoritats de teclats i sintetizadors. Aquesta variant encara no ha sigut enregistrada.
També té en ment enregistrar una sèrie de "statements", a trio amb el grup estable així com unes altres composicions on aparegui el piano com a element harmònic, de la mà de Toni Vaquer. Aquests dos àlbums s´enregistraran aquest mes de desembre del 2020.